Skip links
0883 09 08 07

Какво трябва да знаем за премахване на опасни дървета с Автовишка?

Ако имотът ви е обграден от високи дървета трудни за достигане, взимането на автовишка под наем е отлична опция за лесното и безопасно орязването на техните клони.

Как работи автовишката?

Автовишката, още известна и като „Берач на череши“, е специализирано съоръжение позволяващо на професионалисти да достигнат труднодостъпни дървета. Автовишката може да се движи, което позволява по-голяма ефективност и обсег на работа.

Употреби на автовишка

ПОДРЯЗВАНЕ

Подрязването на дървета позволява техният правилен растеж. Това включва внимателното отстраняване на мъртви клони, за да не се афектира цялостния растеж на дървото. Подрязването също помага да се коригира начинът, по който дървото расте–право или криво.

ОКАБЕЛЯВАНЕ

Така нареченото окабеляване на дърво помага да предотвратите падането на слаби или мъртви клони, които могат да нанесат щети на вашият имот. Като прихванете короната и клоните на дървото, вие го запазва цяло. С помощта на автовишка, професионалисти могат да инсталират по-лесно кабелите около дървото и така да гарантират стабилна структура.

ПРЕМАХВАНЕ НА ДЪРВЕТА

Премахването на дървета е опасна задача, която автовишката прави лесна за постигане. До премахването на дърво може да се стигне поради следните причини:

– Нежелани дървета пречещи на домакинството ви

Има дървета, които е невъзможно да достигнете, но ви пречат. С помощта на автовишка могат лесно да се премахнат дървета неудобно разположени между домакински електрически стълбове или други структури.

– Болни или нелечими дървета

Дърветата могат да се заразят и разболеят от различни болести. Подобни инфекции могат да застрашат останалите дървета в двора ви, затова е препоръчително да ги премахнете използвайки автовишка.

– Мъртви дървета

Ако оставите мъртвите дървета без надзор, те могат да паднат и да нанесат скъпи щети върху вашето имущество. Премахването на дървета с автовишка под наем гарантира минимална щета по вашата собственост.

Вземете автовишка под наем от опитен професионалист

Когато искате да вземете автовишка под наем, винаги залагайте на опит и професионализъм, защото опитните оператори ще са наясно с потенциалните опасности на процеса и ще ви помогнат да премахнете нежеланите дървета безопасно.